Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Tekort artsen maatschappij en gezondheid

Spijtenburg Artsen 5-3-2018 14:18
Categorieën: Algemeen, Basisarts

Bron: KAMG

De instroom van de medische vervolgopleiding arts maatschappij en gezondheid blijft achter bij de verwachtingen van het Capaciteitsorgaan. Dit meldt de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid op hun website. Deze beperktere instroom zorgt ervoor dat er minder artsen worden opgeleid dan er naar verwachting nodig zijn. Het gevolg? Een tekort aan gekwalificeerde artsen M&G.

Een deel van de opleidingsplaatsen wordt gefincieerd door het ministerie van VWS omdat deze gelinkt zijn aan de Wet Publieke Gezondheid. Het gaat hierbij om opleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektenbestrijding, arts tubercolosebestrijding en medisch milieukundige. De nieuw te ontwerpen opleidingsinfrastructuur moet de instroom van deze door VWS gefinancieerde opleidingen verhogen.

Zo komt er o.a. een stichting die zorg gaat dragen voor het aannemen en plaatsen van de aios bij opleidings- en stageverlenende instituten. Verder wordt er een programma ontwikkeld gericht op het verbeteren van het beroepsperspectief van professionals in de gezondheidszorg.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close