Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Zorgverzekeraars: Afspraken huisartsenzorg wel degelijk nagekomen

Spijtenburg Artsen 7-11-2017 14:23
Categorieën: Algemeen, Huisartsen

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars investeren de afgelopen jaren structureel meer geld in de huisartsenzorg. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland in een reactie op de berichten van LHV en InEen over het feit dat de gemaakte afspraken met VWS niet nagekomen zouden worden.

Zorginkoop in volle gang

Volgens de zorgverzekeraars is er wel degelijk aandacht voor de gemaakte afspraken. "In de afspraken die huisartsen en zorgverzekeraars hebben gemaakt voor 2018 zijn verschillende speerpunten benoemd zoals achterstandswijken en de zorg voor ouderen. Op dit moment is de zorginkoop volop bezig. In verreweg de meeste regio’s blijkt dat de gemaakte afspraken worden nagekomen."

Groei huisartsenzorg

Ook wijst Zorgverzekeraars Nederland erop dat de huisartsenzorg harder groeit dan de rest van de gezondheidszorg. Elk jaar komt er namelijk 5% bij en voor 2018 wordt een stijging van meer dan 6% verwacht.

"ZN constateert dat de LHV en InEen bij herhaling ten onrechte stellen dat de begroting van het ministerie van VWS volledig moet worden opgemaakt. LHV en InEen stellen dat er 200 miljoen ‘op de plank’ blijft liggen. Dat is onjuist. Omdat de werkelijke uitgaven aan huisartsenzorg stijgen, stijgt ook de rijksbegroting voor huisartsenzorg elk jaar mee."

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close