Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Meer personen opleiden tot verslavingsarts

Spijtenburg Artsen 31-7-2018 9:07
Categorieën: Algemeen, Basisarts

Bron: Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg)

Meer personen opleiden tot verslavingsarts. Dat is het advies van het Cacapiteitsorgaan dat tot stand is gekomen met behulp van onderzoek van het Nivel.

Vanaf 2020 jaarlijks 16 tot 18 personen meer opleiden tot verslavingsarts moet ervoor zorgen dat er in de toekomst voldoende verslavingsartsen zijn. De verwachting is namelijk dat, met name door diverse sociaal-culturele factoren, de vraag naar verslavingszorg de komende jaren zal toenemen en dat het belang van een behandeling bij dergelijke problematiek meer onderkend zal worden.

Instroom vs uitstroom

Ondanks het feit dat, door pensionering, waarschijnlijk relatief veel verslavingsartsen zullen uitstromen uit het beroep, zal het aantal artsen o.b.v. de geschatte opleidingsinstroom toch toenemen. Om deze inschatting te kunnen maken is een speciaal ramingsmodel ontwikkeld. In dit model worden vraag en aanbod tegen elkaar afgezet om op deze manier in te schatten hoeveel medisch specialisten er moeten worden opgeleid. Hiermee kan de juiste balans op de arbeidsmarkt worden behouden. Met de uitkomst worden medisch- specialistische opleidingen eens in de drie jaar geadviseerd over de benodigde instroom in de opleiding.

Bekijk het volledige Capaciteitsplan Verslavingsartsen

Een baan binnen de verslavingsgeneeskunde?

Ben jij op zoek naar een baan binnen de verslavingsgeneeskunde? Met regelmaat hebben wij diverse uitdagende vacatures bij verschillende opdrachtgevers. Bekijk ons volledige vacature aanbod of neem contact op met Jacqueline Rasenberg (j.rasenberg@spijtenburg.nl / 0162-420110) voor meer informatie.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close