Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

471 miljoen beschikbaar voor huisartsenzorg

Spijtenburg Artsen 2-7-2018 10:22
Categorieën: Huisartsen

Bron: Rijksoverheid.nl

De komende jaren wordt € 471 miljoen beschikbaar gesteld voor het versterken van de huisartsenzorg. Hierover bereikte Minister Bruno Bruins afgelopen week een onderhandelaarsakkoord met partijen uit de huisartszorg.

Waar gaat het geld naartoe?

Het budget is beschikbaar gesteld om o.a. meer tijd te hebben voor en met de patiënt, de zorg in de avond- nacht- en weekenduren, het versterken van de organisatiegraad van de eerste lijn, de zorg voor kwetsbare groepen en de ICT-infrastructuur. Tevens is er extra geld beschikbaar voor de zorg in achterstandswijken.

Extra geld voor ICT

Gedurende de looptijd van het akkoord stelt het ministerie ook nog eens eens circa € 133 miljoen beschikbaar voor o.a. het versterken van ICT in de huisartspraktijk en voor de uitvoering van de nationale onderzoeksagenda huisartsengeneeskunde.

Zorg op de juiste plek

"Het gaat er om voor de patiënt de beste oplossing te vinden. Daarbij past niet altijd een medisch (specialistisch) antwoord. Als het nodig is, kies je voor hoog specialistische zorg, de andere keer is iemand beter geholpen bij de huisarts of de fyschotherapeut. Maar soms ook met begeleiding naar een gezondere leefstijl of naar andere vormen van hulp. Zorg op de juiste plek, door de juiste behandelaar voor die persoon. Huisartsen spelen hier een belangrijke rol en daarom is het logisch de huisartsenzorg te versterken", aldus Minister Bruno Bruins.

Bekijk het volledige artikel

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close