Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Afspraken om eerstelijnszorg te versterken onvoldoende nagekomen

Spijtenburg Artsen 6-11-2017 9:39
Categorieën: Algemeen, Huisartsen

Bron: InEen

In het Zorgakkoord 2018 zijn afspraken gemaakt tussen huisartsen, patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars en de overheid om de eerstelijnszorg te versterken. Volgens de huisartsenorganisaties worden deze afspraken door verzekeraars echter onvoldoende nagekomen.

Het verkrijgen van meer financiële middelen, zodat huisartsen meer aandacht aan patiënten kunnen besteden is onderdeel van de gemaakte afspraken. Huisartsen krijgen echter steeds meer te maken met oplopende druk op de huisartsenposten, meer en complexere zorg voor ouderen en meer mensen die bij de huisarts aankloppen. Geld om deze problemen aan te pakken is wel degelijk beschikbaar, maar dit wordt door de verzekeraars niet doorgegeven aan de zorgverleners.

De toekomst

Het is in het belang van de patiënt om de huisartsenzorg verder te versterken. "Maar niet als zo'n akkoord door verzekeraars niet wordt nagekomen", aldus LHV-voorzitter Ella Kalsbeek. "Daarom gaan we nu samen met het ministerie van VWS kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat verzekeraars knelpunten wel oplossen en wel investeren in de zorg. Nu en in de toekomst."

Bekijk het volledige artikel op InEen

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close