Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Akkoord medisch-specialistische zorg 2019-2022 bereikt

Spijtenburg Artsen 26-4-2018 16:36
Categorieën: GGZ, Ouderengeneeskunde, Psychiaters

Bron: Rijksoverheid

Minister Bruno Bruins heeft donderdag een onderhandelaarsakkoord bereikt met partijen in de medisch-specialistische zorg. Er zijn afgespraken gemaakt over een beweging naar zorg op de juiste plaats tegen de juiste prijs, het terugdringen van de regeldruk en het aanpakken van de uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Het ministerie laat weten dat het akkoord als doel heeft de kwaliteit en doelmatigheid in de medisch-specialistische zorg verder te bevorderen en de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg op lange termijn te borgen. Met het akkoord wordt de groei van de uitgaven aan medisch-specialistische zorg afgeremd. Afgesproken is namelijk dat de totale uitgaven aan medisch-specialistische zorg met maximaal 0,8% toenemen in 2019. Deze groei neemt jaarlijks af tot uiteindelijk 0% in 2022.

Daarnaast is tijdelijk in totaal € 425 miljoen beschikbaar van 2019 tot 2022 om de transformatie in de zorg te ondersteunen. Dit geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor:

  • afspraken met ziekenhuizen en klinieken over een andere inzet van professionals buiten de muren van het ziekenhuis of kliniek;
  • investeringen in innovatieve toepassingen;
  • ondersteuning van de afbouw van capaciteit in ziekenhuizen;
  • ondersteuning van een andere manier van werken die hiervoor nodig is.

Bekijk het volledige onderhandelaarsakkoord

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close