Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
Google+ Vacatures voor Artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Minder opleidingsplaatsen voor medisch specialisten

Spijtenburg Artsen 17-7-2017 9:29
Categorieën: Algemeen

1175... dat is het aantal beschikbare opleidingsplaatsen voor 2018. 53 minder dan in 2017. Wat dit betekent? Dit betekent dat vijftien specialismen, en dan met name intern geneeskunde, spoedeisende geneeskunde en anesthesiologie, het met minder opleidingsplaatsen moeten doen.

Ieder jaar weer stelt 'Stichting Capaciteitsorgaan voor (vervolg)opleidingen van professionals in de zorg' plannen op met betrekking tot de toekomstige benodigde capaciteit aan professionals in de zorg. De Stichting adviseert de zorgsector en de overheid m.b.t. de behoefte aan capaciteit en welke instroom hiervoor benodigd is in opleidingen en vervolgopleidingen. Op basis van dit plan zijn er voor komend jaar 1175 opleidingsplaatsen beschikbaar gesteld.

Ondanks het feit dat een aantal specialismen er dit jaar ook plaatsen bij krijgen, denk aan cardiologie, radiologie en reumatologie, blijft het aantal opleidingsplaatsen jaar op jaar langzaam dalen. Ook blijft er geschoven worden in het aantal plaatsen, zo bleek eind vorige maand al uit de plannen van VWS-minster Edith Schippers.

Lees meer over de plannen via Medisch Contact.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close