Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Huisarts bestellen? Dat kan vanaf nu.

Spijtenburg Artsen 29-9-2017 11:46
Categorieën: Algemeen, Huisartsen

Even voorstellen: Doctize, een nieuwe dienst die het mogelijk maakt online een huisarts te bestellen op de locatie van jouw voorkeur. Of je nu op je werk bent, thuis of in een hotel, de huisarts komt naar je toe.

Hoe werkt het?

Voor een eerste consult dienen cliënten zich te registreren. Daarna werkt het vrij eenvoudig; je maakt online een afspraak, geeft aan waar het consult plaats moet vinden en op de afgesproken tijd en plaats staat de huisarts bij je op de stoep. Na het consult ontvang je per e-mail een brief met het verslag van het consult voor je eigen huisarts.

Een consult duurt maximaal 30 minuten en kost € 49,-.

Waarvoor kun je bij Doctize terecht?

Doctize is van mening dat het mogelijk moet zijn om ook buiten de basiszorg een arts te kunnen raadplegen op eigen verzoek en op eigen kosten (de dienst wordt immers niet door de zorgverzekering vergoed). Bij Doctize kun je dan ook terecht voor de niet acute zorg / de kleine kwalen. Voor klachten die betrekking hebben op chronische aandoeningen adviseert Doctize de eigen huisarts te raadplegen.

Het team

Het team van Doctize bestaat uit BIG geregistreerde artsen en een ervaren huisarts als Chief Medical Officer. De basisartsen staan onder supervisie van een huisarts met wie ze voor en na een consult overleggen.

Vervanging van de eigen huisarts?

Huisartsen en hap's kampen al enige tijd met een behoorlijk hoge werkdruk. Aangezien Doctize zich richt op de niet-acute klachten waarmee de doelgroep vaak in de avonduren de hap bezoekt, kan de dienst zeker een oplossing zijn om huisartsen en hap's te ontlasten. Het doel is echter zeker niet om de eigen huisarts te vervangen.

Daarnaast is de dienst vooralsnog alleen actief in Amsterdam en Utrecht, maar het bedrijf is hoopvol om op termijn uit te kunnen breiden naar andere grote steden.

Meer informatie over Doctize.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close