Facebook vacatures voor artsen
Twitter vacatures voor artsen
LinkedIn vacatures voor artsen
Spijtenburg Artsen
Vacatures voor artsen

Meer basisartsen dan opleidingsplaatsen

Spijtenburg Artsen 25-8-2017 8:39
Categorieën: Algemeen

Bron: Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

Het verschil tussen het huidige aantal afgestudeerde basisartsen en de steeds beperktere instroom in de vervolgopleidingen zorgt ervoor dat veel basisartsen wellicht nooit de opleiding kunnen doen van hun voorkeur. Dit stelt de NFU in het rapport 'Dedicated schakeljaar'.

Door de bezuinigingen op de specialistenopleidingen is het aantal opleidingsplaatsen de afgelopen jaren flink gedaald. Minder basisartsen kunnen hierdoor worden opgeleid, terwijl nog steeds hetzelfde aantal artsen beschikbaar is om aan de slag te gaan binnen het medisch specialisme van hun voorkeur. Hierdoor ontstaat een stuwmeer aan basisartsen, aldus de NFU. Niet voor niets wordt in het rapport de situatie geschetst dat medische studenten moeten worden gestimuleerd om in een zo vroeg mogelijk stadium na te denken over hun toekomst.

Functies buiten het ziekenhuis

Met bovenstaande in het achterhoofd is het niet vreemd dat steeds meer basisartsen in andere functies, vaak buiten het ziekenhuis, terecht komen. Denk hierbij aan functies binnen de eerste lijn of in de sociale geneeskunde. Om persoonlijke teleurstellingen of verkeerde studiekeuzes te voorkomen is het des te belangrijker dat studenten veel eerder in de opleiding ook andere opties leren kennen.

Lees het volledige rapport.

Meer informatie

Wil jij als basisarts meer informatie over een functie buiten het ziekenhuis? Wij brengen je graag in contact met basisartsen die aan de slag zijn gegaan binnen de verzekeringsgeneeskunde. Je kunt, uiteraard geheel vrijblijvend, contact opnemen met Jacqueline Rasenberg om de mogelijkheden te bespreken: 0162-420110 | j.rasenberg@spijtenburg.nl.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close